sâmbătă, 25 decembrie 2010

De Crăciun

Miercuri mi-au mai rămas ceva cumpărături de făcut şi uite aşa a trebuit să plec la vânătoare...şi zic vânătoare pentru că într-adevăr asta par sărbătorile în ultima vreme: toată lumea se grăbeşte, se împinge, se claxonează, se înjură, se omoară pentru şi la cumpărături...poţi întinde mâna şi atinge nervii...parcă nu despre asta era Crăciunul din câte îmi amintesc eu...nu era despre a fi mai bun, despre linişte sufletească, despre timp petrecut cu cei iubiţi?! Toate se anulează dacă tu la cumpărături smulgi jucăria din mâinile altui părinte, dacă la o intersecţie, în loc să le faci şi altora loc, să fii mai permisiv, tu claxonezi ca orbetele şi te năpusteşti în trafic ca leul pe căprioară....lasă frate, mai bine ajungi mai târziu şi mai calm acasă, decât 5 min mai devreme şi fără chef să-l mai asculţi pe ăla micu de vrea să-ţi povestească cum a văzut el 5 moşi astăzi...mai bine un cadou în minus, dar mai multă disponibilitate sufletească.

Adevărul e că s-au cam devalorizat sărbătorile. Ne pierdem în detalii. Nu mai ştim ce să apreciem. Cumpărăm în disperare, tot ce prindem, fie că avem nevoie, fie că nu, ne înghesuim la casă să plătim, ne împopoţonăm excesiv casele şi uităm cum să ne bucurăm de plăcerea simplă de a fi împreună.
De multe ori e nevoie de un efort de voinţă să fii calm în ziua de azi, dar poate că până la urmă merită educarea psihicului şi a sufletului.

Să avem cu toţii un Crăciun liniştit!

Niciun comentariu: