joi, 6 decembrie 2012

Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire - Aurora Liiceanu şi Alice Năstase

Trebuie să recunosc că nu m-a prins cartea din prima. Adevărul e că nici nu are acţiune şi trebuie să fii într-o stare de spririt specifică, să ai chef de cugetări, pentru că despre asta este vorba: despre cugetările şi trăirile a două doamne cu privire la viaţă, iubire, muncă, familie, câştiguri şi pierderi, aşa cum le-au văzut şi trăit ele, Aurora Liiceanu mai mult analitică, iar Alice Năstase mai mult sentimentală.

Curiozitatea m-a împins şi le-am şi google-uit. Amândoua scriu pentru revista Tango. Fiind aşa de încântată de scrieri, le-am molipsit şi pe fete, iar G a continuat cu googleluiala. Într-un interviu, Aurora Liiceanu a fost întrebată de ce a divorţat de Gabriel Liiceanu, gravidă fiind. Răspunsul ei, pe cât de simplu expus, pe atât de greu de ajuns la el, de asimilat şi totuşi, câtă dreptate:

 Sigur, pare puţin curajos. Din cauză că eu nu mă recunoşteam în ceea ce credea partenerul meu de viaţă despre mine. Într-o relaţie trebuie să simţi că celălalt îţi percepe eul tău cel mai adevărat şi autentic. O relaţie este bună când te simţi tu în acea relaţie. Cred că iubeşti un om pentru cum eşti tu lângă el. Acesta cred că este conţinutul adevăratei iubiri. Când alegi o relaţie, alegi una din versiunile tale. Poate că erai complet alta lângă un alt om. 

Sursa: Nu vârsta este cea care desparte oamenii

Niciun comentariu: