marți, 10 aprilie 2012

Nu stiu alții cum sunt, dar eu când

aud de străluciri...scuze, sclipiri în ochi, mă apucă răul de mare, înălțime și mai ales greața de aroganța nefondată, care de multe ori demonstrează prostie crasă și puturoasă...

De unde toate astea?!
Dintr-un soi de saturație vis-a-vis de oamenii prea plini de ei.

De ce acum?
Că mi-am adus aminte de o vizită...

Desfășurător:

Un prieten din vechea trupă dă la un moment dat o strigare să mergem și noi să aprindem un foc de tabără în ”noua” lui căsuță (am pus ghilimele pentru că o avea de 2 ani, dar pentru ochii noștri era la prima vizionare). No ghinie, odată ajunși acolo ne punem și noi de dăm turul castelului și ne așezăm la un pahar de vorbă udat cu vin, cum bine îi șade călătorului, că doar excursia cu taxi a durat 10 minute și eram obosiți. Și la povești, dintr-una-n alta, ne mai plângem noi de regi și regine, de șale și bătrânețe, mai o bârfă, mai o sărățea...și la un moment dat o întrebăm pe găzdăriță cum îi la noul (a se citi primul) loc de muncă. Așa am greșit noi prin politețe (supra-evaluată și treaba asta cu politețea) și am declanșat un auto-elogiu dintre cele mai reușite pe care le-am auzit până acum.

Ea, despre ea:
- A fost primul interviu la care m-am dus. Dintre toate firmele care erau la momentul respectiv acolo, eu m-am dus doar la asta. În 3 minute mi-au văzut sclipirea din ochi și m-au angajat. Este locul de muncă perfect! Îmi place așa de mult, că-mi iau de lucru și acasă (aici noi ne-am uitat tâmp una la alta și am chicotit). Nu, nu, eu nu mă cobor la nivelul bârfelor de birou, nu discut cu nimeni, îmi văd de treaba mea. Și am tot timpul inițiativă. Uite de exemplu ieri, m-am dus și le-am prezentat soluția în 3 feluri diferite: word, ppt și pdf. Nu aștept să mi se zică ce să fac. Am inițiativă!

O singură întrerupere a monologului, când donșoara în cauză a fost întrebată, în momentul în care a zis de sclipirea din ochi și de cele 3 minute, cum a fost îmbrăcată la interviu. Aș vrea să cred că s-a prins dar a ignorat ironia deși, sincer, nu am observat nici o sclipire, nici o zvâcnire.

Păpușică, nu știu eu prea multe și nu se face lumină când te uiți în ochii mei, dar ce mama naibii de realizări poți avea, dacă tot ce te preocupă este cum să le arăți, în ppt sau în pdf?! Programezi cumva pentru Microsoft și ne-a scăpat nouă esența sau?!

Trebuie să recunosc că fata e tare; a reușit cumva să ne amuțească pe toate, așa cum suntem, cloște bătrâne și cotcodăcitoare. Am văzut potențialul în ochii ei și abia așteptăm să ne întâlnim cu ea din nou. Poate ne învață și pe noi cum să fim niște adevărate femei deștepte...

3 comentarii:

getruck spunea...

ce am citit ma facut sa zambesc cu gura pana la urechi. o zi placuta a ai.

getruck spunea...

un paste fericit sa ai cu cei dragi tie.

nonsensuri spunea...

multumesc frumos :)